close
تبلیغات در اینترنت
مزرعه قارچ خانواده - مطالب ارسال شده توسط khanevademushroom
مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده
درباره سایت


آموزش رایگان و تخصصی پرورش قارچ دکمه ای به روشی که حتی افراد مبتدی بتوانند با قدرت وارد کار شوند . بازدهی بالا ، سرمایه کم ، درآمد عالی . در این سایت با آموزش صفر تا صد پرورش قارچ آشنا خواهید شد . مطالبی که در هیچ سایت و وبلاگی به صورت رایگان نخواهید یافت . هدف ما کمک به شما در راه اندازی سالن پرورش قارچ دکمه ای و مشاوره در اداره کردن آن و همچنین کسب درآمد جانبی یا دائمی برای شما و خانواده های محترم شما از این حرفه می باشد .
پروفایل مدير سایت
ورود کاربران
نام کاربری :
رمز عبور :
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه


عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+3=:
(Refresh)
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 1692
چهارشنبه 02 ارديبهشت 1394 :: 11:27

 

 

بقایای مواد آلی تحت شرایط دما ، رطوبت ، اکسیژن و غذا توسط یک سری میکروارگانیسم ها به مواد کاملا پوسیده و هوموسی بنام کمپوست تبدیل می شود  .

جهت تولید بستر تولید قارچ (کمپوست) باید به نیاز های غذایی قارچ کشت شده توجه نمود .

دو عنصر غذایی اصلی در تغذیه قارچ عبارتند از :

 کربن ((C

نیتروژن(N) 


جهت تولید موادی که حاوی عناصر نامبرده باشد باید به دو نکته توجه نمود  :

مصرف مواد اولیه به صرفه باشد .

مواد مصرفی دائما در دسترس باشد .

 


تقسیم بندی کمپوست از نظر مواد تشکیل دهنده آن :


ادامه متن در ادامه مطلب




ادامه مطلب ...

نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 44
تعداد بازدید مطلب : 1805
یکشنبه 03 اسفند 1393 :: 19:41

به منظور از بین بردن عوامل زنده زیان آور از قبیل آفات ، قارچ ها ، نماتدها ، باکتری ها و غیره لازم است خاک پوششی را ضدعفونی کرد . در مراکزی که استفاده از بخار آب گرم وجود دارد معمولاً خاک پوششی به مدت 6 ساعت با بخار آب در دمای 60 درجه سانتی گراد پاستوریزه می شود . دمای حاصل باعث از بین رفتن آلودگی در خاک خواهد شد .

در سطح محدود می توان برای ضدعفونی کردن خاک پوششی از فرمالین استفاده می شود . برای این منظور خاک پوششی را در لایه ای به قطر 15 سانتی متر روی یک لایه صاف سیمانی پخش می نمایند و سپس فُرمالین 4 درصد روی آن می پاشند ، مجددا لایه دوم با همین ضخامت پخش شده و و فرمالین می پاشند ، لایه سوم و چهارم نیز فُرمالین پاشی می گردد . سپس سطح خاک را باید با پلاستیک پوشانده شود . پس از 2 تا 3 روز گاز فرمالین کاملا در لایه های خاک نفوذ کرده و آن را استریل می نمایند . معمولا برای ضدعفونی یک متر مکعب خاک پوششی حدود 600 تا 700 میلی لیتر فرمالین 37 درصد در 10 لیتر آب نیاز می باشد ( برای به دست آوردن فرمالین 4 درصد )

خاک پوششی که به وسیله فرمالین ضدعفونی می شود باید فاقد هرگونه کلوخ و دارای رطوبت مناسب باشد نه زیاد خشک و نه دارای رطوبت زیادی که ذرات بهم بچسبند .

در زمان پاستوریزه شدن درجه حرارت خاک پوششی باید بین 18 تا 24 رجه سانتی گراد باشد و پس از اتمام عمل استریل خاک باید کاملا تهویه شود تا هیچ گونه اثری از گاز فرمالین در آن دیده نشود .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 36
تعداد بازدید مطلب : 1049
چهارشنبه 08 بهمن 1393 :: 10:31

 

 

سالن پرورش قارچ را در منطقه ای خنک احداث کنید . پرورش و نگه داری قارچ در مناطق گرمسیر هزینه بر خواهد بود .

محل سالن نباید دور افتاده باشد چراکه قارچ محصولی است که تقریبا روزانه برداشت می شود و باید امکان رفت آمد خریدار و ویزیتور به راحتی امکان پذیر باشد .

تا حد امکان از لوازم و تجهیزات مناسب ( حتی کمی گرانتر ) استفاده کنید .

در استخدام کارگر و قارچ چین صرفه جویی نکنید . ( امکان دارد قارچ های شما باردهی زیادی در یک روز داشته باشد و شما با نفرات کم امکان برداشت همه آنها را نداشته باشید )

فاصله بین قفسه ها را مناسب انتخاب کنید تا رفت و آمدتان آسانتر باشد ( معمولا ٧٠ سانتی متر )

ضد عفونی سالن فراموش نشود .

از قفسه بندی مونتاژی استفاده کنید تا در صورتی که نیاز به جابجایی ار محل پرورش به محلی دیگر را داشتید ، مجبور نباشید آهن های جوش شده را برش دهید که باعث ضایعات شدن آهن ها خواهد شد .

از انباشت کمپوست ها به مدت طولانی روی هم خودداری کنید . قرار گیری کمپوست ها بر روی هم منجر به بالا رفتن شدید دمای آنها و در نهایت کم شدن بار دهی خصوصا در فصول گرم خواهد شد .

حتما حوضچه ضد عفونی را در محل ورودی سالن تعبیه کنید . می توانید از موادی متشکل از فرمالین و کاربندازیم به میزان کم مخلوط با آب استفاده نمایید . در صورت در دسترس نبودن آن ها از نمک یا آهک محلول در آب استفاده کنید .

با مگس های سالن مقابله کنید چراکه با زیاد شدن و تخم گذاری کنترل آن ها بسیار سخت خواهد شد .

می توان سالن های بزرگ را با نایلون از یکدیگر جدا کرد .

در زمانی شوک دهی برای خنک کردن سالن میتوان از یخ استفاده کرد . با قرار دادن یخ در مخزن آب کولر و تکرار آن دمای محیط پایین خواهد آمد .

بهتر است در خارج از سالن محلی مناسب برای تخلیه کمپوست ها وجود داشته باشد که تا زمان انتقال به سالن در آن محل از باران در امان باشد .

باقی مانده کمپوست ها را میتوان برای کود مزارع استفاده کرد و یا به فروش رساند .

کمپوست ضایعاتی را در مسیر باد به سمت سالن انباشته نکنید ، چرا که آلودگی های دوره قبل توسط باد به سالن راه پیدا خواهد کرد .

در کنار درب سالن از قرار دادن کمپوست خودداری کنید ، رطوبت کمپوست های اطراف درب بسیار کم می شود . استفاده از دو درب متوالی که مانع از ورود و خروج مستقیم هوا می شود برای رفع این اشکال مفید می باشد .

حتما از مشاوره حضوری یا غیر حضوری افراد با تجربه حتی برای یک دوره استفاده کنید .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 650
دوشنبه 06 بهمن 1393 :: 11:10

 

بعد از اینکه ته سنجاقی ها به اندازه نخود (5-3 mm) رسیدند ، رشد ثانویه آنها عمدتاً بستگی به میزان رطوبت و مقدار دمای بستر و محیط کشت دارد . برای این که ته سنجاقی ها تبدیل به قارچ های بالغ و سالمی گردند ، باید موارد زیر در محیط اعمال گردد :

1. دمای هوا را در حد دمای باردهی (حداقل 18 درجه سانتیگراد) ثابت نگه داریم

2. رطوبت هوا را کم کرده و در حد 85-92 درصد نگه داریم

3. تهویه هوای تازه را انجام داد و مقدار دی اکسید کربن هوا را در حد کمتر از 2000ppm نگه داریم

4. هر 12 ساعت به 12 ساعت اطاق را روشن خاموش کنیم

چنانچه رطوبت به حد 85-92 درصد برسد (کاهش یابد) میزان تبخیر (نیاز اصلی بلوغ ته سنجاقی ) افزایش خواهد یافت . در صورتیکه مقدار رطوبت در حد خیلی بالایی بماند رشد ته سنجاقی ها متوقف خواهد شد ، افزایش دما تا حد 2-1 درجه سانتی گراد و یا افزایش تهویه اطاق از ساده ترین راه های کاهش رطوبت می باشند. تحت هر شرایطی نباید درون اطاق هوای راکد ایجاد شود چرا که میزان تبخیر در هوای راکد ، بسیار کم بوده که در این شرایط در مجموع محیطی بسیار مناسب برای رشد عوامل بیماری زا فراهم می آید .

میزان رشد دقیقاً مرتبط با دمای هوای اطاق است. مطالعات انجام شده توسط لامبرت (1938) حاکی از آن است که مدت زمان تبدیل یک ته سنجاقی به قطر 2mm به یک قارچ کاملاً رسیده 22 روز در دمای 10 درجه سانتی گراد ، 10 روز با دمای 16 درجه سانتی گراد و 6 روز در دمای 21 درجه سانتی گراد می باشد . به طور کلی دمای مناسب محصول دهی قارچ دکمه ای 19-18 درجه سانتی گراد می باشد .

 

نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 36
تعداد بازدید مطلب : 828
سه شنبه 30 دي 1393 :: 11:46

 

چگونه می توان قارچ های سمی را شناخت ؟

برای بازشناختن قارچ های سمی از قارچ های خوراکی به هیچ وجه نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنیم . هر مطلبی را که برای آزمایش این قارچ ها تا به حال شنیده اید ، همه را فراموش کنید . علاوه بر این ، راه هایی را که برای آزمایش کردن چنین قارچ هایی تا به حال امتحان می کرده اید ، همه را کنار بگذارید . زیرا شما به هیچ وجه نباید قارچی را که در جایی سبز شده است و آن را نمی شناسید بخورید و یا حتی آن را مزه کنید . تنها قارچ هایی قابل اطمینان هستند که در مغازه های معتبر برای فروش در دسترس مشتری ها قرار گرفته اند .

درباره ی قارچ ها پندار های اشتباه بسیاری رواج دارد . بعضی ها خیال می کنند اگر قارچ های سمی را به هنگام پختن ، با قاشق نقره ای به هم بزنیم ، قاشق سیاه خواهد شد . ولی این موضوع کاملاً اشتباه است . این تصور نیز حقیقت ندارد که گفته اند برخی از قارچ ها به مجرد این که به آن ها دست بزنیم ، به دست انسان آسیب می رسانند . پندار غلط دیگر درباره ی قارچ این است که به تصور برخی از مردم ، آن دسته از قارچ ها که لک های صورتی رنگ دارند ، سالم هستند .

اساسا برای شناسایی قارچ های سمی از خوراکی فقط یک راه دقیق و مطمئن وجود دارد و آن هم آزمایشگاه است و فقط شناسایی جنس و گونه کافی نیست .

روش هایی برای تشخیص وجود دارد که خیلی دقیق نمی باشند و عبارتند از :

1) قارچ سمی اگر در یک آب جوش جوشانده شود بخارات حاصل از آن ، قاشق نقره ای را سیاه می کند .

2) اگر قارچ سمی را در شیر خوراکی بیاندازیم شیر را می برد .

3) قارچ هایی که پایه آن در کیسه ای قرار دارد سمی است .

4) نوعی قارچ که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه می باشد قارچی است بسیار سمی که قدرت آن را دانشمندان در جزء قوی ترین سموم قرار داده اند .

 قارچ آمانیتا موسکاریا با كلاهك قرمز و لكه های سفيد و خوش رنگ حتي تا ساعت ها پس از تغذيه توليد ناراحتی نكرده ، ولی بعد از چند ساعت باعث ناراحتی های شديد روده ای و در نهايت مرگ می شود . اين قارچ ها به نام فرشته مرگ يا فرشته های فاسد كننده لقب يافته‌اند و اثر اين قارچ و نيز قارچ هايی نظير ايلودنس ، لاكتاريوس ،‌ لرئوس ، هلولا و آندودی مشابه اثر مار زنگی اعلام شده و تا بحال قربانيان زيادی نيز داده است . لذا بهترين راه اين است كه گونه های مختلف قارچ خوراكی را به دقت شناسايی كرده و از مصرف قارچ های ناشناخته خودداری شود و حتی شناسايی خانواده و جنس نيز كفايت نمی كند ، زيرا در بسياری از خانواده ها و جنس ها ممكن است گونه های خوراكی و غير خوراكی وجود داشته باشد .

بهترین راه تشخیص قارچ های خوراکی از سمی استفاده از کتب راهنما (اطلس قارچ های خوراکی) است . این کتب در بسیاری از کشورهای جهان منتشر شده اما متاسفانه در ایران با وجود فراوانی قارچ های طبیعی هنوز کتاب مصوری در دست نیست ، حتی افرادی که مسلط به زبان انگلیسی نیستند نیز می توانند با این کتب در طبیعت به تشخیص و یا مصرف قارچ های خوراکی مبادرت ورزند . در این کتب هر قارچ با علامت خوراکی ، سمی و یا غیر خوراکی بودن آنها مشخص گردیده است . 

و یکی دیگر از راه های تفکیک قارچ ها در طبیعت کمک گرفتن از بومی های هر منطقه است . ساکنین هر منطقه نسل به نسل قارچ ها را از طبیعت چیده و مصرف می کنند .




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 998
دوشنبه 22 دي 1393 :: 12:15

 

کفیر یک نوشیدنی مشهور سنتی خاورمیانه می باشد . کلمه کفیر از کلمه ترکی" کیف" به معنی احساس خوب گرفته شده است . منشا این نوشیدنی از کوههای قفقاز در آسیای مرکزی بوده است و تاریخچه  مصرف آن به هزاران سال پیش می رسد . این نوشیدنی یک محصول تخمیری است که از شیر و دانه های کفیر تولید می گردد. دانه های کفیر شبیه تکه های مرجان یا گل کلم می باشد که شامل مخلوطی از باکتری ها و مخمر هاست . باکتری ها شامل گونه های متفاوتی از لاکتو باسیلوس ، لاکتوکوکو س، لوکونوستوک ، استوباکتر و مخمرها شامل مخمرهای تخمیر کننده لاکتوز و غیر تخمیر کننده لاکتوز می باشد .

شیر مورد استفاده در تولید کفیر می تواند متفاوت باشد : شیر گاو ،  بز ،  گوسفند . اما معمولا شیر گاو استفاده می شود . ترکیبات متعدد زیادی در کفیر یافت می شود که از این میان می توان به لاکتیک اسید ، استیک اسید ،co2 ،اتانل و ترکیبات معطر اشاره نمود . این ترکیبات ویژگیهای ارگالیپتیکی خاص کفیر نظیر گاز دار بودن ، طعم اسیدی ، طعم تازگی و تیزی را فراهم می کند .

کفیر بطور سنتی و صنعتی تولید می شود . بنابراین دانه های مورد استفاده و روش تولید آن بطور قابل توجهی متفاوت بوده و در نتیجه محصول تولیدی نیز دارای ویژگی ها و ترکیبات متفاوتی خواهد بود . کفیر دارای ویتامین ها ، مواد معدنی و اسید های آمینه ضروری است . کفیر همچنین شامل ترکیبات پروتئینی کاملی است که براحتی هضم می گردد .

کفیر بعنوان یک پروبیوتیک

کفیر یک پروبیوتیک طبیعی است . پروبیوتیک ها غذاهایی هستند که دارای باکتری های زنده بوده و برای سلامتی مفیدند . براساس تعریفی دیگر یک پروبیوتیک یک مکمل غذایی است که برای انسان مفید بوده و در محصولات لبنی تخمیری استفاده می شود .

کفیر یک محیط کشت فعال زنده با فلورمیکروبی نرمال می باشد که در اثر فعالیت شدید میکروارگانیسم ها ، هضم اولیه روی پروتئین ها انجام شده و در نتیجه هضم نهایی و جذب پروتئین ها برای بدن راحت تر صورت می گیرد .

دانه های کفیر 

دانه های کفیر در شیر پاستوریزه تکثیر می شود . ظاهر دانه های کفیر شکل تکه هایی از مرجان ، گل کلم  یا ذرت  در اندازه 3 تا 20 میلی متر مربع می باشد . این دانه ها شبیه دانه های سفید یا زرد ژلاتینه شده بنظر می رسند . این دانه ها شامل باکتریهای لاکتیک اسید (لاکتوباسیلوس ، لاکتوکوکوس ، لوکونوستوک) ، استیک اسید باکتریها ، مخلوط مخمرها با کازئین و مخلوطی از قندها می باشد .

زمینه تشکیل دهنده دانه های کفیر کاملا مشخص نیست .  اما بطور تقریبی  ترکیبی از 13 % پروتئین ، 24 % پلی ساکارید و ترکیبات ناشناخته دیگر می باشد .

پلی ساکارید اصلی کفیر که محلول در آب نیز می باشد کفیران نام دارد . چندین گونه از لاکتوباسیلوس از جمله لاکتو باسیلوس کفیرانوفشنز (L.kefiranofaciens) و  لاکتو باسیلوس کفیر(L.kefir) این پلی ساکارید را تولید می کند .

 

خواص کفیر

قارچ کفیر دارای خواص بی شماری می باشد . در اینجا به چند مورد از خواص این قارچ اشاره می کنیم :

  • اصلاح سيستم گوارش در زمان مصرف داروهاي آنتي بيوتيك
  • افزايش حركات دودي روده و درمان يبوست
  • جلوگيري از بيماري پوكي استخوان
  • درمان آلرژي ها
  • درمان اسهال و ضد عفوني كننده محيط روده
  • درمان بيماري عدم تحمل لاكتوز در كساني كه نمي توانند شير بخورند
  • درمان بيماري هاي گوارشي
  • درمان فشار خون
  • درمان كودكان مبتلا به بيش فعالي يا هايپر اكتيويتي
  • سرشار از ويتامين هاي گروه ب مانند نياسين ، پيردوكسين و اسيد فوليك
  • غني از كلسيم ، فيبر و پروتيئن
  • مؤثر در زيبايي پوست ( مورد استفاده در كرمها و پاك كننده هاي آرايشي )
  • مقاوم كردن سيستم ايمني بدن در مقابل عوامل بيماري زا
  • ممانعت از نفخ روده اي
  • ممانعت كننده از اثر پرتودهي راديولوژيك
  • هضم راحت تر شير و جذب بهتر مواد مغذي موجود در آن
  • تولید آنتی بیوتیک توسط میکروفلور کفیر علیه میکروارگانیسم های مضر
  • ضد سرطان
  • اصلاح فلورمیکروبی محیط روده
  • هضم سلول های مخمری
  • ترشح بزاق دهان
  • تحریک ترشح شیره ی معده
  • درمان اسهال
  • درمان سندرم خستگی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
  • موثر در زیبایی پوست
  • کمک به بیماران رنجور از ایدز
  • و خواص بی شمار دیگر....

 

ترکیبات تغذیه ای و شیمیایی کفیر

ترکیبات کفیر بسیار متنوع بوده و بخوبی مشخص نیست . ترکیبات کفیر به منبع تهیه شیر، محتوای چربی شیر، ترکیب دانه یا محیط کشت ها و فرایند تولید کفیر بستگی دارد. محصول اصلی که در طی فرایند تخمیر تولید می شود لاکتیک اسید ، co2 و الکل می باشد. دی استیل و استالدئید که ترکیبات ایجاد کننده عطر هستند نیز در کفیر وجود دارند .

دی استیل بوسیله استرپتوکوکوس لاکتیس ، لوکونوستوک و دی استیل لاکتیس تولید می شود. pH کفیر حدود 2/4 تا 6/4 می باشد .

 علاوه بر باکتری ها و مخمرهای مفید کفیر، این نوشیدنی دارای ویتامین ها ، مواد معدنی و آمینو اسیدهای ضروری است . کفیر منبع غنی از ویتامینB1  ،B12  ، کلسیم ، آمینو اسیدها ، فولیک اسید و ویتامین K می باشد . این ماده غذایی همچنین منبع خوبی برای بیوتین است که این ویتامین به جذب ترکیباتی نظیر فولیک اسید ، پانتوتنیک اسید ( ویتامین B5) و ویتامین  B12کمک می نماید .

 از جمله خواص متعدد ویتامین های گروهB   می توان به تنظیم فعالیت کلیه ها ، شش ها ، کمک به بهبود زخم های پوستی ، افزایش انرژی و طول عمر اشاره کرد. کفیر پروتئین های کاملی دارد که قابل هضم بوده و در نتیجه بدن به راحتی از آنها استفاده می نماید. تریپتوفان یکی از اسید آمینه های ضروری در کفیر است که بخاطر اثرات آرام بخش خود به سیستم اعصاب کمک می کند .

دو عنصرکلسیم و منیزیم  نیز در کفیر فراوان است که وجود آنها برای سلامتی سیستم اعصاب ضروری می باشد. کفیر همچنین ، منبع خوبی از فسفر است . این عنصر دومین عنصر فراوان در بدن ماست که به جذب کربوهیدارتها ، چربی ها و پروتئین ها در بدن کمک می کند . کفیر یک رژیم غذایی مناسب برای افرادی است که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند . این افراد نمی توانند مقادیر قابل توجهی از لاکتوز را هضم نمایند . لاکتوز قند غالب در شیر می باشد که در نتیجه تخمیر انجام شده در کفیر میزان آن کاهش یافته و از طرف دیگر میزان گالاکتوز افزایش می یابد .

 ویژگی های سلامتی بخش کفیر

 بیش از یک هزار سال مصرف کفیر ثابت کرده است که میکروارگانیسم های این نوشیدنی بیماری زا نیستند . کفیر در بیمارستانها در درمان بیماریهای متابولیک و ناراحتی های آلرژیک استفاده می شده است . این نوشیدنی حتی در درمان مایکو باکتریوم توبرکلوزیس ، سرطان و ناراحتی های گوارشی در زمانیکه درمانهای پزشکی جدید در دسترس نبوده ، مورد استفاده قرار می گرفته است . مصرف منظم کفیر می تواند به بهبود حرکات روده ای ، کاهش نفخ شکم و ایجاد سیستم  هضم سالم تر کمک کند .

این نوشیدنی به راحتی هضم شده و باکتریها ، مخمرها ، ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین های کاملی را برای بدن فراهم کرده  و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و حتی برای کمک به کسانی که دارای ضعف سیستم ایمنی می باشند ، بسیار مفید است .

ارزش تغذیه ای و فواید سلامتی کفیر بی شمار است . بنابراین استفاده از آن برای کودکان ، زنان باردار و شیرده ، بیماران ، سالمندان و افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز پیشنهاد می شود . 

 

برای تهیه قارچ کفیر و روش تهیه دوغ کفیر با ما در تماس باشید 

khanevademushroom@gmail.com




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 35
تعداد بازدید مطلب : 696
پنجشنبه 04 دي 1393 :: 12:38

 

این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و طرفداران تغذیه سالم رو به افزایش است اما دلیل افزایش محبوبیت این نوشیدنی شفابخش چیست ؟

به گزارش ايسنا ، چای تخمیری کامبوجا طی سالیان اخیر شهرت و محبوبیت بسیاری در میان طرفداران تغذیه سالم پیدا کرده است .

قدمت نوشیدن این چای در چین به قرن سوم پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد که پس از آن این نوشیدنی راه خود را به سوی روسیه ، هند و ژاپن باز کرد و به یکی از نوشیدنی‌های اصلی جنگجویان سامورایی تبدیل شد . اما نوشیدنی کامبوجا یا به قول طرفدارانش «بوچ» (بوج) از ترکیب چای سبز ، سیاه یا سفید با آب ، شکر و قارچ کامبوجا تهیه می‌شود . پس از ترکیب این مواد طی یک فرآیند باکتریایی و تخمیری که یک هفته طول می‌کشد ، چای کامبوجا آماده می‌شود .

«کامبوجا» که در برخی موارد به آن «چای کامبوجا» هم می‌گویند همیشه فهرستی طولانی از فواید سلامتی را همراه دارد. این چای که یک نوشیدنی «پروبیوتیک» است از سیستم ایمنی و گوارشی بدن حفاظت می‌کند . این نوشیدنی مفید همچنین حاوی آنزیم ، اسیدهای آمینه ، آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است . با این حال همچنان شواهد علمی اندکی درباره ادعای سالم و مغذی بودن این چای وجود دارد  . اما به تازگی متخصصان دانشگاه «لتونی» 75 مطالعه را که ثابت می‌کند چای کامبوجا برای بدن مفید است ، جمع‌آوری و 18 دلیل برای مفید بودن نوشیدن این چای تخمیری اعلام کرده‌اند .

به گزارش ایسنا به نقل از «گرین مد اینفو» ،‌ پس به خاطر این 18 دلیل سلامتی توصیه می‌شود از این نوشیدنی مفید غافل نشوید :

سم‌زدایی

چای کامبوجا حاوی میزان قابل توجهی اسید گلوکرونیک (GA) است. این اسید که به عنوان یک سم‌زدا شناخته می‌شود در بدن انسان با سمومی نظیر داروها و آلودگی‌های محیطی آمیخته شده و سپس آنها را به ترکیبات حل‌شدنی تبدیل می‌کند که بدن قادر به دفع آنهاست . نوشیدن این چای همچنین به بافت‌های بدن در مقابله با جذب سموم صنعتی کمک می‌کند .

خواص آنتی‌اکسیدانی

کامبوجا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین‌های E و  C،‌ بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهاست . این چای مانند چای سیاه محتوی پلی‌فنول‌ها و سایر ترکیبات دارای قدرت آنتی‌اکسیدان‌ها است . اما از آنجا که چای «کامبوجا» تخمیر شده به مراتب از چای سیاه معمولی بسیار مفیدتر است . متخصصان دریافته‌اند که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کامبوجا صد برابر بیشتر از ویتامین C و 25 برابر بیشتر از ویتامین E است . بنابراین نوشیدن آن به درمان بیماری‌های مزمن ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کند .

انرژی‌زا

کامبوجا آهن موجود در چای سیاه را آزاد می‌کند که این مسئله به افزایش هموگلوبین خون کمک کرده و انتقال اکسیژن به بافت‌ها را افزایش می‌دهد . این نوشیدنی میزان جذب آهن بدن را از سایر سبزیجات آهنی افزایش می‌دهد .

افزایش قدرت ایمنی

استرس اکسیداتیو ، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند اما در‌عوض حجم بالای ویتامین C موجود در کامبوجا سیستم ایمنی را تقویت می‌کند . قدرت بالای آنتی‌اکسیدانی کامبوجا همچنین از آسیب‌های سلولی ، بیماری‌های التهابی ، از کار افتادن سیستم ایمنی و تشکیل تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند .

بهبود بیماری‌های گوارشی

داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی (NSAIDs) برای دل و روده سمی هستند . این داروها منجر به زخم معده می‌شوند . به عنوان مثال «ایندومتاسین» که یک داروی معروف NSAIDs محسوب می‌شود گردش خون را مختل کرده و به بافت‌های مخاطی معده آسیب می‌رساند . تحقیقات نشان می‌دهد قارچ کامبوجا به شکل موثری زخم‌های دستگاه گوارش را درمان می‌کند .

متخصصان می‌گویند این چای از ترکیبات مخاطی معده نیز محافظت می‌کند . فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی این چای همچنین از پوشش داخلی معده محافظت می‌کند . کامبوجا ترشح اسید معده را که به اعضای مخاطی آسیب می‌رساند ، کاهش می‌دهد . در واقع تاثیر درمانی این چای معادل با داروی «امپرازول» تشخیص داده شده است .

جلوگیری از چاقی

کامبوجا به تنظیم متابولیسم کمک می‌کند . آزمایش این نوشیدنی روی حیوانات نشان می‌دهد که این چای با افزایش محدودیت کالری منجر به کاهش وزن می‌شود .

درمان دیابت

تحقیق در‌این‌باره به سال 1929 میلادی بازمی‌گردد که نتایج مطالعات نشان داد کامبوجا سبب کاهش سطح قندخون می‌شود اما مطالعات اخیر نشان داد که این قارچ قندخون موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت را به شدت کاهش می‌دهد . مطالعه دیگری کامبوجا را به عنوان نامزد جدید درمان دیابت معرفی می‌کند .

سم زدایی از کلیه‌ها

کامبوجا آسیب‌هایی را که بر اثر آلودگی‌های محیطی به کلیه‌ها وارد شده رفع می‌کند و می‌تواند برای افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می‌برند مفید باشد . این چای همچنین برای جلوگیری از انباشت توده کلسیم در کلیه‌ها مفید بوده و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند .

بهبود عملکرد عروق

استرس اکسیداتیو می‌تواند به دیواره داخلی رگ‌ها نیز آسیب برساند . این آسیب‌ها مقدمه بروز تصلب شرائین هستند و برای سلامت قلب تهدیدی جدی به حساب می‌آیند . آنتی اکسیدان‌های موجود در چای کامبوجا به احیاء و بازسازی دیواره سلولی رگ‌های خونی کمک می‌کند .

جلوگیری از تصلب شرائین

در یک آزمایش کلینیکی از 52 بیمار مبتلا به تصلب شرائین که کلسترول بالایی نیز داشتند ، کامبوجا کلسترول خون آنها را پایین آورد. در مطالعه‌ای که روی اردک‌ها انجام شد ، کامبوجا به میزان قابل توجهی ضمن کاهش LDL (کلسترول بد) ، همزمان طی گذشت تنها 10 روز میزان HDL (کلسترول خوب) آن‌ها را افزایش داد . مطالعه‌ دیگر روی تاثیر کامبوجا در سایر حیوانات نشان داد کامبوجا حدود 45 تا 52 درصد حجم کلی کلسترول را کاهش می‌دهد . این نوشیدنی همچنین در عین افزایش HDL ، میزان تری گلیسیرید و LDL را کاهش می‌دهد .

تنظیم فشارخون

از نوشیدنی کامبوجا برای جلوگیری از سردرد و سرگیجه‌های ناشی از فشارخون استفاده می‌شود . مصرف این قارچ برای درمان فشارخون بالا توصیه شده است .

درمان کم‌خونی

اسیدهای ارگانیک موجود در کامبوجا ترکیبات آهنی سه ظرفیتی موجود در منابع گیاهی را به یون‌های دو ظرفیتی آهن تبدیل می‌کند .

این مسئله آهن‌هایی با منشا گیاهی را بیشتر در دسترس بدن قرار می‌دهد . همچنین ویتامین C موجود در کامبوجا جذب آهن را افزایش می‌دهد . متخصصان ، نوشیدن کامبوجا را به ویژه به افراد مسن و گیاه‌خواران توصیه می‌کنند تا با افزایش جذب آهن از فقرآهن در آنها جلوگیری شود .

بهبود عملکرد کبد

بنابر مطالعات مختلف ، نوشیدن این چای از اسیدی شدن کبد حیوانات ناشی از مصرف دوز بالای استامینوفن جلوگیری می‌کند .

متخصصان معتقدند این چای در انسان نیز می‌تواند اثرات درمانی مشابهی داشته باشد .

بهبود سیستم عصبی

کامبوجا محتوی اسیدهای آمینه مختلف ، آلکالوئیدهای متیل زانتین (کافئین ، تئوفیلین و تئوبرومین) ، اسید اسکوربیک (ویتامین C) و ویتامین‌های گروه B (شامل اسید فولیک B9) است که این ترکیبات برای متابولیسم طبیعی سیستم عصبی حیاتی هستند . این ترکیبات در سردردها و اضطراب به کمک سیستم عصبی آمده و از بروز حملات صرع جلوگیری می‌کنند .

درمان آسم

مصرف روزانه کامبوجا برای مبتلایان به آسم مفید است . این نوشیدنی سرشار از تئوفیلین است که یک ماده گشادکننده نایژه‌هاست . دوز درمانی تئوفیلین روزانه 0.18 تا یک گرم است. تنها یک فنجان کامبوجا محتوی 1.44 میلی گرم از این ماده است .

درمان مشکلات مفصلی

اسید گلوکزونیک موجود در کامبوجا در بدن قابلیت تبدیل به گلوکزامین ، کندروتئین سولفات و سایر پلی ساخاریدها و گلوکوپروتئین‌های مرتبط با مفاصل ، کلاژن و مایع نرم کننده حرکت مفاصل می‌شود. این نوشیدنی همچنین سبب بهبود التهاب مفاصل و علائم روماتیسم و نقرس می‌شود .

 

برای تهیه قارچ کامبوجا و روش تهیه چای کامبوجا با ما در تماس باشید 

  

khanevademushroom@gmail.com 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 31
تعداد بازدید مطلب : 786
چهارشنبه 03 دي 1393 :: 12:2

خاک دهی در پرورش قارچ دکمه ای را می توان به دو صورت انجام داد . خاک دهی مرطوب و خاک دهی خشک .

در جلسه آموزشی خاک دهی در پرورش قارچ دکمه ای با روش خاک دهی مرطوب آشنا شدیم و در این جلسه به خاک دهی خشک خواهیم پرداخت .

خاک به صورت کیسه ای و پاستوریزه شده در اختیار شما قرار داده می شود و زمانی که کیسه ها را باز می کنید مرطوب خواهد بود .

کیسه را باز کنید ، چوب و سنگ و هر گونه مواد اضافی به غیر از خاک را از آن جدا کنید و خاک را با همان رطوبت و به ضخامت 3 تا 4 سانتی متر روی کمپوست بریزید و یادتان باشد که هیچ گونه فشاری به خاک وارد نکنید که موجب فشرده شدن و بسته شدن منافذ آن گردد .

پس از اتمام کار ، خاک را با محلول کاربندازیم یا بنومیل درآب و با درصد 100 گرم در 100 لیتر آب ، آبیاری کنید . سپس روی بستر را با روزنامه یا سفره یک بار مصرف بپوشانید . بقیه مراحل همانند خاک دهی به روش مرطوب خواهد بود که در جلسه آموزشی خاک دهی در پرورش قارچ دکمه ای در مورد آن بحث شد .

مشخصات خاک پوششی :

خاک پوششی باید ظرفیت نگه داری آب بالایی داشته باشد و بتواند آب را جذب و نگه داری کند .

میزان رطوبت خاک پوششی در زمان خاک دهی حدود 68 تا 76 درصد می باشد .

مقدار هدایت الکتریکی ( EC ) خاک پوششی 5 / . تا 1 میلی موس می باشد .

PH      مناسب خاک پوششی 7 تا 7/5 می باشد .

خاک پوششی نباید فشرده ، سنگین و گریسی باشد چرا که از رشد میسلیوم ها در خاک جلوگیری کرده و خطر ایجاد شرایط بی هوازی و توقف رشد میسلیوم را به همراه دارد .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب : آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 6 امتیاز توسط 2 نفر مجموع امتیاز : 55
تعداد بازدید مطلب : 1313
پنجشنبه 17 مهر 1393 :: 11:52

قبل از ورود کمپوست به سالن کشت ، باید سالن را آماده و عاری از هر گونه آلودگی نمود . این عمل باید توسط مواد گندزدا و ضد عفونی کننده صورت گیرد و مراحل آن به شرح ذیل می باشد :

     1) شستشوی سالن و ابزار از آلودگی های دوره قبلی کشت

     2) ضد عفونی ابزار ، تجهیزات و قفسه ها توسط مواد گندزدا و ضد عفونی کننده سطوح مانند ویرکن و یا پرسیدین 

     3) ضد عفونی سالن توسط فرمالین یا فرمالکس

گاز فرمالدئید حاصل از فرمالین یا فرمالکس درتمام نقاط سالن و منافذ محدوده گاز دهی اثر گذاشته و آن را پاک سازی می کند .

استفاده از این مواد برای ضد عفونی در کلیه فضاهایی که موجود زنده و مواد غذایی وجود ندارد مناسب می باشد .

تمامی ورودی و خروجی های سالن را بسته و یکی از این مواد ( فرمالین یا فرمالکس ) را داخل سالن اسپری نمایید .

فرمالین را با درصد 1 به 5 با آب محلول کنید یعنی به ازای 1 واحد فرمالین 5 برابر آب اضافه کنید و در سالن اسپری نمایید .

به مدت 24 تا 48 ساعت تمام ورودی و خروجی های سالن را مسدود کنید تا گاز حاصل از این مواد به تمام نقاط سالن نفوذ کرده و تا حد نیاز آن را ضد عفونی کند . پس از مدت تعیین شده تهویه های سالن را به کار انداخته و آن قدر روشن باشند تا بوی حاصل از مواد ضد عفونی کننده از سالن خارج شود به صورتی که زمان ورود کمپوست هیچ گونه بویی از این مواد وجود نداشته باشد .

سالن شما ضد عفونی و آماده ورود کمپوست می باشد .

توجه داشته باشید که سموم و مواد ضد عفونی کننده برای سلامتی انسان خطرناک می باشد و در حین کار با آن ها از دستکش ، ماسک و لباس مناسب استفاده کرده و هرگز گاز متصاعد شده از آن ها را تنفس نکنید . 

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 1015
یکشنبه 06 مهر 1393 :: 12:38
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 1096
سه شنبه 04 شهريور 1393 :: 20:57

 

اولین مرحله از مراحل کشت قارچ که در ابتدای هر دوره باید انجام شود ، ضد عفونی سالن کشت می باشد . ضد عفونی سالن برای کاهش میزان آلودگی موجود در سالن که طی دوره قبل به وجود آمده اند انجام می شود . ( قارچ ها ، باکتری ها و حشرات )

این آلودگی ها هر کدام سموم مربوط به خود را جهت ضد عفونی نیاز دارند و باید از هر کدام به میزان لازم استفاده کرد . برای باکتری ها از فرمالین ، قارچ ها از کاربندازیم یا بنومیل و حشرات از دیازینون استفاده می شود .

البته تنوع سموم برای هر دسته بسیار زیاد می باشد و می توان متناسب با شرایط سالن آن ها را تهیه و استفاده کرد .

استفاده از بخار آب روش دیگری برای ضد عفونی سالن می باشد . بخار آب به مدت 24 ساعت به سالن تزریق شده و دمای سالن را حداقل به مدت 8 ساعت روی 70 درجه سانتی گراد نگه می دارند .

ضد عفونی بهتر سالن به خصوص قارچ ها و عدم استفاده از مواد مضر برای انسان و محیط زیست از مزایای استفاده از بخار آب جهت ضد عفونی می باشد وهزینه بالای تهیه دیگ بخار و لوله کشی بخار به سالن ها از معایب آن خواهد بود .

بعد از این که فرمالین ، کاربندازیم و دیازینون را در سالن اسپری کردیم ، درهای سالن را به مدت 24 ساعت بسته و ترجیحا دمای سالن را به 30 درجه سانتی گراد رسانده تا فرمالین به خوبی تبدیل به گاز فرمالدئید شود که خاصیت ضد عفونی کننده بیشتری دارد .

بعد از 24 ساعت تهویه سالن را روشن تا گازهای سمی از سالن خارج شود به صورتی که زمان ورود کمپوست به سالن هیچ گونه بویی از این مواد وجود نداشته باشد .

دقت داشته باشید که در زمان استفاده از سموم مراقبت های لازم را انجام دهید چرا که شما در طول سال بارها باید این عمل را انجام دهید و متعاقبا بارها در معرض این مواد قرار خواهید گرفت و اگر در برخورد با آن ها بی دقتی کنید ، بعد از چند سال و خدایی نکرده با بیماری های قلبی و تنفسی مواجه خواهید شد .

زمان استفاده از سموم از ماسک تنفسی مناسب ، عینک ، دستکش و لباس مناسب استفاده کنید .

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 760
شنبه 01 شهريور 1393 :: 17:28
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 42
تعداد بازدید مطلب : 1016
جمعه 31 مرداد 1393 :: 13:41
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 5 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 47
تعداد بازدید مطلب : 3346
پنجشنبه 30 مرداد 1393 :: 11:49

در جلسه اول آشنایی با آفات و بیماری ها بحث شد که آفات و بیماری های قارچ دکمه ای درمان ندارند

و جهت حفظ محصول باید از بروز آن ها پیشگیری کرد و در صورت بروز فقط می توان آن ها را کنترل کرد و

نمی توان آن ها را کامل از بین برد .

 

آفات قارچ

انواع مگس ها ، زنبورها ، پشه ها ، نماتد ها ، کنه ها

 

بیماری ها

بیماری های قارچی ( ورتیسلیم ، مایکوگن ، دنبلان ، قارچ های رقیب و کپک ها )

بیماری های باکتریایی ( لکه قهوه ای ، لکه تیره ، تیغه اشک ریز ، مومیایی شدن )

بیماری های ویروسی

بیماری های فیزیولوژیکی ( کمبود مواد غذایی ، بالا بودن دی اکسید کربن ، دمای بالا و تهویه کم )

 

در بیماری های فیزیولوژیکی امکان سرایت بیماری وجود ندارد زیرا عوامل غیر زنده و محیطی آن را به

وجود می آورند . اما در سایر بیماری ها امکان سرایت وجود خواهد داشت چرا که این بیماری ها توسط

عوامل زنده از قبیل قارچ ها ، باکتری ها و ویروس ها به وجود می آیند .

بحث ما در مورد نام و نوع برخی از آفات و بیماری های و به صورت کلی می باشد و توضیح در باره

جزئیات از قبیل به وجود آمدن بیماری ، علائم بیماری ، راه های انتشار ، راه های کنترل و مبارزه با

بیماری ها در این بحث نخواهد گنجید .

شما می توانید با تهیه جزوه خودآموز کشف و مبارزه با آفات و بیماری های قارچ دکمه ای با

جزئیات همراه با عکس بیماری ها آشنا شده و برای پیشگیری ، مبارزه و کنترل آن ها اقدام نمایید .

در کل باید با اقداماتی که در این جزوه آموزشی به آن ها اشاره شده از بروز آفت و بیماری پیشگیری

کرد و در صورت بروز که ممکن است همراه با کمپوست و خاک پوششی وارد محیط کار شده باشند ،

مقابله و آن ها را کنترل کرد .

برای کنترل موفقیت آمیز آفات و بیماری که عموما در سالن قارچ مزاحمت ایجاد می کنند ، نکات زیر را

مد نظر قرار دهید :

1 ) استفاده از فیلتر های اسپورگیر در اتاق کشت

2 ) استفاده از البسه و کفش های ضد عفونی شده در تمام مراحل تولید

3 ) ضد عفونی سالن های کشت ، ابزار آلات ، ملزومات و ...

4 ) اسپان در سردخانه و به طور جداگانه نگه داری شود

5 ) انتقال و دفن مواد زائد و ضایعات قارچ های مرده و بیمار

6 ) مگس ها به راحتی کپک ها ، کنه ها و نماتد ها را حمل می کنند ، مراقب آن ها باشید

7) رعایت کلیه نکات بهداشتی در کل دوره کشت 

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 45
تعداد بازدید مطلب : 931
سه شنبه 28 مرداد 1393 :: 13:23

به طور کلی می توان عملیات سالن داری و پرورش قارچ دکمه ای را در مراحل زیر شرح داد :

 

1) آماده سازی سالن پرورش :

تهیه لوازم ، ابزار و تجهیزات ، عایق کاری ، قفسه بندی سالن و ضد عفونی سالن

2 ) چیدن بلوک های کمپوست :

حفظ دمای 25 درجه سانتی گراد در کمپوست

3 ) اسپان ران :

باز کردن پوشش بلوک ها ، تخته کوبی ، کشیدن پوشش مناسب روی کمپوست ، حفظ دمای 25 درجه سانتی گراد در کمپوست

4 ) خاک دهی :

این مرحله 11 تا 12 روز پس از کشت انجام می گردد . خاک استفاده شده باید رطوبت مناسب داشته و به ارتفاع 3 تا 4 سانتی متر روی سطح کمپوست را بپوشاند . دمای مناسب کمپوست 25 درجه سانتی گراد و حفظ رطوبت سالن روی 85 تا 90 درصد

5 ) رافلینگ :

6 تا 7 روز پس از خاک دهی که سطح کمپوست تا حدودی سفید شد انجام می گیرد . در این عملیات خاک روی بستر مقداری خراش داده شده و مجددا مسطح می گردد . در این مرحله دما 25 درجه سانتی گراد ، رطوبت 85 تا 90 درصد و میزان co2 موجود در سالن 2000 تا 2500 پی پی ام می باشد .

6 ) شوک دهی

3 تا 7 روز پس از رافلینگ انجام می شود . رطوبت 85 تا 90 درصد و دمای کمپوست 24 تا 25 درجه می باشد . در این مرحله با هوادهی میزان co2 موجود در سالن را به 800 تا 1200 پی پی ام می رسانیم و باید در طول 2 تا 3 روز دمای کمپوست را از 25 درجه سانتی گراد با 16 تا 17 درجه سانتی گراد رساند و سپس روی 18 تا 19 درجه سانتی گراد ثابت می کنیم . پس از هوادهی سالن بررسی می شود تا در صورت خشکی ، خاک آبیاری شود .

7 ) باردهی و برداشت قارچ

حدود 12 روز پس از هوادهی فلاش اول ظاهر می شود و پس از آن 3 فلاش می توان قارچ برداشت نمود .

8 ) تخلیه سالن

در آخرین روز دوره که حدود 70 روز می باشد ، بلوک از سالن خارج گردیده و سالن را با آب و فرمالین 4 % ضد عفونی می کنیم .

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 59
تعداد بازدید مطلب : 1608
دوشنبه 27 مرداد 1393 :: 11:14

 

 

فواید بی شمار قارچ


قارچ یكی از خوراکی هایی است كه به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می كند . مطالعات اخیر در مؤسسه های تحقیقاتی غربی بیان می كند كه قارچ با تحریك گلبولهای سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی می شود .

مطالعات نشان می دهد كه در قارچ دو نوع قند به نام های «ترهولوز» و «كیتین» وجود دارد كه دریافت بالای آنها در بدن موجب تحریك سیستم ایمنی بدن می شود ، به این ترتیب آنها مانع فعالیت ویروسها و باكتریها شده و از فعالیتهای زیانبار این میكروبها جلوگیری می كند .

قارچ دارای مقادیر مناسبی «روی» است كه وجود این ماده مغذی به حفظ سلامت سیستم دفاع بدن كمك فراوانی می كند . جالب است بدانید قارچ دارای تركیبی از گروه «فیتونوترینتهاست» كه به نام «لنتینان» شهرت دارد . این تركیب در قارچهای دكمه ای و صدفی یافت می شود و مانع رشد تومورهای بدخیم می گردد . به علاوه قارچ دارای مقادیر بالایی ویتامین C است و نیز سرشار از سلنیوم می باشد كه فعالیت آنتی اكسیدانی دارد و از بروز سرطان كولون در افراد مستعد پیشگیری می كند .

مطالعات نشان داده است ، مصرف مرتب قارچ موجب تنظیم میزان هورمون استروژن در خانم ها شده و از بروز سرطان پستان جلوگیری می كند .

قارچ  باعث رقیق شدن خون نیز شده و مانند روغن ماهی به سلامت قلب و عروق كمك فراوانی می كند و با همین مكانیسم احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را كاهش می دهد . 
همچنین سرشار از فیبرهای غذایی به نام «كیتین» و «بتاگلوكان» است كه هر دو پایین آورنده كلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب كمك می كنند ، به طوری كه در هر 100 گرم قارچ یك گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ
  320  میلی گرم پتاسیم موجود است كه مصرف آن برای افرادی كه از فشار خون رنج می برند ، بسیار كمك كننده می باشد .

 قارچ دارای 5/1 ـ 6 درصد پروتئین است كه 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می‌گردد همچنین به علت پایین بودن اسید اوریك آن بسیاری از پزشكان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس وبیماریهای مربوطه توصیه كرده‌اند .

همچنین قارچ  دارای ویتامین‌های B2 - B1 - B12 - B6 - C  و H است كه برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن ، سلامت سیستم عصبــی ، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن ، تشكیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها ، درمان كم‌خونی (‌ حاوی اسید فولیک ) و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند كه البته در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌ ، فریز و خشك كردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌گردد .

 حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل : پتاسیم ، فسفر، منگنز، مس، آهن و كلسیم می‌باشد .

دارای درصد بسیار كمی چربی و كالری و مقادیر مطلوبی از لیستین كه عامل پایین آورنده چربی خون است می‌باشد، بنابراین در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد .

این غذای سلامت و تندرستی  Health Food  سرشار از انواع آنتی‌اكسیدانت‌ها از جمله « لنتیان » است كه خاصیت ضد سرطانی دارند .

                                              

شستشو و آماده‌سازی

 

برای شستشوی قارچ آنها را در زیر آب سرد بگیرید تا ذرات خاك چسبیده به آن جدا شود و مانند هر گونه میوه ای می توان آن را با محلول 1% نمک شستشو داد .

بیش از یكی دو دقیقه در آب نماند زیرا به سرعت آب را جذب می‌كند .

اگر محل برش در پایه قارچ كمی تغییر رنگ داشت می توان قبل از مصرف برش نازكی از آن را جدا نمود .

 

طرز نگهداری كوتاه مدت

 

برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما" آن را در جریان هوای خنك خشك كنید .

بهترین راه برای تازه‌ماندن قارچ در یخچال ، نگهداری آن در پاكت‌های كاغذی مخصوص میوه ، در یخچال می‌باشد .

بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ بین 3 تا 5 درجه سانتی‌گراد بالای صفر است

با رعایت موارد فوق قارچ حداقل  به مدت 10 روز در یخچال ( دمی 3-2 درجه سانتیگراد ) تازه مانده و

تغییر شکل نمی دهد .     

 

 پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 530
یکشنبه 26 مرداد 1393 :: 18:29

 

 

در حرفه پرورش قارچ ، بروز آفات و بیماری ها امری اجتناب ناپذیر می باشد . از لحظه ورود کمپوست به سالن کشت ، باید به صورت مداوم از بستر مراقبت و سرکشی کرد تا در صورت بروز آفت یا بیماری و قبل از انتشار ، بتوانید آن را در کنترل بگیرید . شاید شما فکر کنید که همه شرایط محیط کشت نرمال بوده و یا بهداشت کار را رعایت کرده اید پس این آلودگی ها از کجا به وجود آمده اند .

همه آلودگی ها در محیط کشت به وجود نمی آیند بلکه ممکن است برخی از مرحله کمپوست سازی و یا همرا با اسپان آلوده و قبل از ورود به سالن کشت به وجود آمده باشند .

توجه داشته باشید که ، آفات و بیماری های قارچ دکمه ای درمان ندارند و صرفا باید با پیشگیری از ایجادشان ، با آن ها مقابله کرد و یا در صورت بروز آفات یا بیماری ها ، آن ها را کنترل نمود .

آفات و بیماری ها چه به عنوان رقیب و یا بیماری در کیفیت و کمیت محصول شما تاثیر منفی خواهد گذاشت و آشنایی با پیشگیری از آن ها و یا کنترل آن ها امر بسیار مهم در پرورش قارچ دکمه ای می باشد .

زمان ورود کمپوست به سالن ، با دقت آن ها را کنترل نمایید تا در صورت مشاهده آلودگی کمپوست و یا بذر ، به شرکت مربوطه اطلاع داده و کمپوست را برای آن ها پس بفرستید .

شما تا زمان قبل از خاک دهی و در صورت مشاهده آفات و بیماری ها روی کمپوست ، می توانید مشخصات بیماری را به شرکتی که از آن کمپوست تهیه نموده اید اطلاع داده و مشاوره لازم در مورد آن را دریافت نموده و در صورت حاد بودن آفت یا بیماری ، کمپوست را به آن ها پس دهید .

دقت نمایید در صورت رشد مناسب میسلیوم روی کمپوست و دیده نشدن آلودگی روی کمپوست تا زمان خاک دهی ، و بروز آلودگی پس از خاک دهی ، شرکت کمپوست ساز دیگر تعهدی نسبت به کمپوست خود نداشته و ممکن است آلودگی از خاک پوششی نا مناسب به وجود آمده باشد .

دقت داشته باشید که پیشگیری از بروز آفات و بیماری ها بسیار مهم می باشد چرا که در صورت بروز ، شما فقط می توانید آن ها را کنترل کنید و هیچ راهی برای از بین بردن کامل آن ها وجود ندارد .  

 

درجلسه بعد با انواع آفات و بیماری های قارچ دکمه ای آشنا خواهیم شد .

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 3 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 49
تعداد بازدید مطلب : 964
جمعه 03 مرداد 1393 :: 20:20

 

پس از پایان فلش سوم و با توجه به اینکه نگه داری کمپوست پس از آن صرفه اقتصادی نخواهد داشت ، باید سالن را تخلیه و برای ورود کمپوست جدید آماده کرد .

با توجه به ضعیف شدن کمپوست پس از فلش سوم و مستعد بودن برای ایجاد آلودگی و بیماری ، نگه داری بیش از این توصیه نمی شود . البته در صورت مراقبت از کمپوست ممکن است همچنان شما محصول داشته باشید اما به اندازه ای نخواهد بود که هزینه نگه داری آن تامین شود .

کمپوست ضایعاتی را در محلی دور از سالن پرورش قارچ جمع آوری کنید . از این کمپوست می توان به عنوان کود طبیعی در مصارف کشاورزی و باغبانی استفاده کرد . قوی و مغذی بودن ، تمیز و پاستوریزه بودن و عاری بودن از هرگونه بذر علف های هرز از مزایای این کود نسبت به کود حیوانی می باشد .

 

 

 

 

در صورت خرد کردن کمپوست و بسته بندی می توانید آن را به عنوان کود برای مصارف گل و گیاه به فروش برسانید .

می توانید تخلیه سالن را به کشاورزان و باغ داران پیشنهاد دهید که علاوه بر تخلیه سالن توسط آن ها مبلغی نیز از آن ها بابت کمپوست دریافت کنید .

پس از تخلیه ، سالن را تمیز کرده و شستشو دهید تا آثاری از دوره کشت قبلی به جا نماند . سالن را ضد عفونی کرده و برای ورود کمپوست جدید آماده کنید .

قبل از تخلیه سالن کمپوست جدید سفارش داده تا بعد از تخلیه و ضد عفونی ، بلافاصله کمپوست جدید وارد سالن نمایید و زمان را از دست ندهید .

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 44
تعداد بازدید مطلب : 619
یکشنبه 29 تير 1393 :: 18:41

برای آبیاری بستر نمی توان فرمول خاصی معرفی کرد و این فرمول با کار بیشتر و کسب تجربه به دست خواهد آمد . در مطالب قبل و خاک دهی بستر آموختیم که رطوبت خاک پوششی باید در چه حد و اندازه ای باشد . همین رطوبت تا پایان دوره کشت باید حفظ شود . با مشاهده خاک پوششی و طبق تجربه شما در کار مشخص خواهد شد که در صورت نیاز ، آبیاری باید سنگین باشد یا سبک .


 

دقت فرمایید در زمان آبیاری از وسیله ای استفاده کنید که آب را به صورت پودری یا ملایم روی بستر بپاشد و از آبیاری پر قدرت و پرفشار خودداری فرمایید چرا که فشار آب باعث از بین رفتن اتصال بین پین ها با میسلیوم شده و حاصل آن زردی پین ها و از بین رفتن آن ها می باشد .

آبیاری نباید به اندازه ای باشد که آب از خاک گذشته و وارد کمپوست شود بلکه باید اندازه ای باشد که خاک سیراب شده و آب وارد کمپوست نشود . سعی کنید با حفظ رطوبت سالن ، بستر نیاز کمتری به آبیاری داشته باشد .

 

پرسش ها و نظرات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد ممکن به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 48
تعداد بازدید مطلب : 1992
دوشنبه 23 تير 1393 :: 13:15
( کل صفحات : 3 ) صفحه شماره صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد


موضوعات
  • آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای
  • آفات و بیماری های قارچ دکمه ای
  • آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای
آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 55
  • کل نظرات ارسالی : 202
  • تعداد کل کاربران : 64
  • بازدید امروز : 19
  • بازدید دیروز : 168
  • بازدید هفته : 391
  • بازدید این ماه : 1,683
  • بازدید سال : 19,649
  • بازدید کل : 335,912
امکانات جانبی
کلیه حقوق این سایت محفوظ است و هرگونه کپی برداری از محتوای سایت ممنوع می باشد