close
تبلیغات در اینترنت
مزرعه قارچ خانواده - مطالب ارسال شده توسط admin
مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده مزرعه قارچ خانواده
درباره سایت


آموزش رایگان و تخصصی پرورش قارچ دکمه ای به روشی که حتی افراد مبتدی بتوانند با قدرت وارد کار شوند . بازدهی بالا ، سرمایه کم ، درآمد عالی . در این سایت با آموزش صفر تا صد پرورش قارچ آشنا خواهید شد . مطالبی که در هیچ سایت و وبلاگی به صورت رایگان نخواهید یافت . هدف ما کمک به شما در راه اندازی سالن پرورش قارچ دکمه ای و مشاوره در اداره کردن آن و همچنین کسب درآمد جانبی یا دائمی برای شما و خانواده های محترم شما از این حرفه می باشد .
پروفایل مدير سایت
ورود کاربران
نام کاربری :
رمز عبور :
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه


عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+3=:
(Refresh)

درود  بر شما عزیزان

 لوازم کامل سالن پرورش قارچ ، کارکرده و البته بسیار تمیز و مناسب عزیزانی که قصد احداث سالن پرورش قارچ خانگی را دارند به شرح ذیل :

1) قفسه مونتاژی با قابلیت تغییر سایز و حمل آسان ، عرض 1 متر ، طول به صورت متغیر 9 متر که البته شما بسته به طول سالن و چیدمان میتونید تغییرش بدین ، ساخته شده از پروفیل بسیار قوی و مطمئن ، رنگ خورده و کم کار و در 4 طبقه

2) مه ساز التراسونیک : قابلیت تولید مه سرد ، کم صدا و قوی مناسب سالن پرورش قارچ خانگی ( 1 عدد )

3) کنترلر سالن قارچ : کنترل دما ، کنترل رطوبت ، کنترل هوادهی و تایمر روشن و خاموش کردن دستگاه ها توسط همین کنترلر و با اتصال دستگاه ها به آن صورت می گیرد و نیازی نیست که شما به صورت مکرر به سالن سر بزنید و در واقع سالن شما تقریبا مکانیزه خواهد شد . ( 1 عدد )

4) سم پاش 20 لیتری : دارای پمپ و شارژی ، چرخ دار ، قوی و کم صدا ، جهت سم پاشی و آبیاری ( 1 عدد )

5) فن 50*50 : جهت ورودی و خروجی و همچنین سیرکوله ( 2 عدد )

6 ) تسمه کش و انبر : جهت تسمه کشی قفسه ها برای قرار گرفتن کمپوست روی قفسه ( از هر کدام یک عدد )

7 ) دماسنج میله ای ، فرمالین ، پرمنگنات ، سم دیازینون ، سم بنومیل و ...

 

با تخفیف ویژه و مناسب برای شما عزیزان

 

شما با این لوازم می توانید سالن با ظرفیت 3 تن احداث نمایید

 

لوازم به صورت یکجا و یا تک به فروش می رسد

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09013354050 تماس بگیرید





نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 6
تعداد بازدید مطلب : 848
یکشنبه 25 مهر 1395 :: 16:59

 

 

هدف ما کمک به شما در راه اندازی سالن پرورش قارچ دکمه ای و مشاوره در اداره کردن آن و همچنین کسب درآمد جانبی یا دائمی برای شما و خانواده های محترم شما از این حرفه می باشد .


جزوه آموزش ساخت قفسه مونتاژی

جزوه آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای

جزوه خود آموز کشف و مقابله با بیماری های قارچ دکمه ای

جزوه نمونه سئوالات پایان دوره فنی و حرفه ای پرورش قارچ دکمه ای

 فروش قارچ کامبوجا ( اکسیر جوانی )

فروش قارچ کفیر ( اکسیر سلامتی ، زیبایی و طول عمر )

 برای کسب اطلاعات بیشتر با آدرس زیر در ارتباط باشید 

khanevademushroom@gmail.com   

 تلفن تماس : 09013354050 

ارسال به تمام نقاط ایران

سئوالات خود را می توانید در بخش نظرات سایت و یا با شماره ذکر شده در تلگرام مطرح نمایید




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 182
تعداد بازدید مطلب : 1505
یکشنبه 19 مرداد 1393 :: 18:29

مصاحبه تفصیلی تسنیم با یک کارآفرین کشاورزی

 

پای حرف‌های یک مهندس کشاورزی نشستیم که ۱۰ سال پیش با یک‌میلیون تومان سرمایه شروع کرد و اکنون با ۵ سالن فعال تولید قارچ و ۲ سالن در حال راه‌اندازی و ایجاد ۶۵ شغل ۲میلیارد تومان سرمایه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اگر بخواهیم به‌صورت حدودی میزان بیکاران در جامعه را برشماریم، بیشترین بیکاران در رشته‌های کامپیوتر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.

مهم‌ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار، فارغ التحصیلانی هستند که پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید، تفکر پشت میز نشینی را دارند. امروز نگاه جامعه به مقوله اشتغال این است که تنها پشت میز نشینی را شغل می‌دانند، این در حالی است که کارشناسان تأکید دارند که برای تغییر این دیدگاه باید تفکر کارآفرینی میان نوجوانان گسترش یابد.

توجه به تولیدات داخلی، استفاده از نیروی کار و سرمایه داخلی، اتکا بر اقتصاد «دانایی‌محور»، توجه خاص به تولید کالاهای اساسی و محصولات زیربنایی، مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی‌اند. در اقتصاد مقاومتی، جهتگیری سیاست‌های تجاری به کشورهای همسایه معطوف است؛ به فعالیت‌های اقتصادی همچون جهاد می‌نگریم؛ اصلاح الگوی مصرف و حرکت به‌سوی مصرف بهینه مد نظر است و توجه زیادی به تحقیقات کاربردی می‌شود.

از آنجایی که توجه به تولید داخلی در بیانات مقام معظم رهبری بارها مورد تأکید قرار گرفته است، به این منظور سراغ محمد یاسر خواجوی راد، فوق‌لیسانس رشته اقتصاد کشاورزی از دانشگاه تهران رفتیم. این جوان فارغ التحصیل به‌جای دست روی دست گذاشتن و منتظر پارتی و پیدا شدن شغل بودن، خود کارآفرینی کرده و پا به عرصه تولید گذاشته است. گفت‌وگوی تفصیلی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با وی به‌شرح زیر است.

تسنیم: جرقه خلاقیت و کارآفرینی از چه‌زمانی در شما زده شد؟

 خواجوی راد: (خنده) من آدمی بودم که با حقوق کارمندی و دولتی قانع نمی‌شدم، به‌دنبال پول زیاد بودم، پشت میز نشینی را کنار گذاشتم. من از دانشجویان بسیج مهندسین کشاورزی هستم. در حوزه اقتصاد به این موضوع توجه شده است که کشوری که تولید ناخالص ملی بالایی دارد، آن کشور پیشرفته‌تر است. با توجه به اینکه ایرانی هستیم و پیشرفت کشور برایمان اهمیت دارد، توجه به تولید را انتخاب کردم. با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی و دانش و تخصصی که  در این رشته داشتم، بر خود واجب دیدم تا با ورود به عرصه عمل و تولید، گامی در جهت تحقق فرمایشات رهبرم بردارم.

تسنیم: کار را چطور آغاز کردید؟

خواجوی راد: من نمونه فارغ التحصیلی بودم که تنها آموزش تئوری دیده بودم . بعد از 9 ماه که آموزش لازم برای پرورش قارچ دیدم، مشغول فعالیت شدم. زمانی که برای انعقاد قرارداد رفتم کارفرما به من گفت که این 9 ماه باید به‌صورت رایگان کار کنم، من هم پذیرفتم. اما از ماه دوم که متوجه انگیزه من برای کار شد، به من حقوق پرداخت می‌کرد. بعد از گذشت 6 ماه که کار را یاد گرفتیم با کارفرمایم در کار شریک شدم، 10پله 10پله پیشرفت کردیم چرا که علاوه بر همت،‌ انگیزه و تلاش زیاد داشتیم. پدرم بازنشسته فرهنگی بود که نمی‌توانست به من کمک زیادی کند، زمانی که می‌خواستیم برای شروع فعالیتم سرمایه گذاری کنم با قرض شروع کردم، اما به‌لطف خدا و همت خودم توانستم در آینده کوتاهی رشد چشمگیر داشته باشم. 10 سال قبل با یک‌میلیون تومان شروع کردم و در حال حاضر سرمایه‌ام 2میلیارد تومان است.

تسنیم: چرا فعالیت در زمینه قارچ را انتخاب کردید؟

 خواجوی راد: علاوه بر اینکه قارچ مرتبط به رشته تحصیلی ما است، موضوعی است که مربوط به مواد غذایی است و مورد نیاز و مصرف است. ما نیازی به کشورهای دیگر نداریم. می‌توانیم به‌صورت خودکفا در این زمینه فعالیت کنیم. در این زمینه به چند نوع مواد اولیه همچون کاه، کود مرغی و اسپور قارچ نیاز داریم که تولید و پرورش قارچ را شروع کنیم، این درحالی است که ما در کشور هیچ‌کدام  از این مواد را وارد نمی‌کنیم و در این زمینه کاملاً خودکفا هستیم، تا جایی که به‌عقیده بنده می‌توانیم قارچ خوراکی تولید داخل را جایگزین مواد وارداتی دیگر کنیم. قارچ درآمد خوبی دارد و ارزش افزوده بالایی را برای ما به‌همراه دارد.



 تسنیم: سود خالص و برگشت سرمایه در تمامی مراحل و فرآیندها از ابتدای تولید تا مرحله عرضه به بازار چه‌میزان است؟

خواجوی راد: پرورش قارچ سوددهی بالایی دارد به‌شرط آنکه موازین علمی و تخصصی کشت و پرورش آن کامل و صحیح رعایت شود. روشی که می‌توانیم میزان سود خالص را افزایش دهیم به این صورت است که یا باید قیمت فروش را بالاتر ببریم و بازار عرضه بهتری پیدا کنیم، یا با بالابردن کیفیت محصول بازار صادراتی به دست آوریم. روش بعدی کاهش هزینه‌هاست که در مناطقی این موضوع را دیدم. در بحث کاهش هزینه‌ها به‌طور مثال یک بار برای همیشه فضا یا ساختمان را تهیه می‌کنیم، یعنی به‌طور مثال زمین بایری داریم که باید دیوار و سقف (حرارتی، صوتی) شود که این موضوع یک بار برای همیشه انجام می‌شود.

در هزینه‌های جاری پرورش قارچ نیازمند هزینه کمپوست برای تولید قارچ، هزینه حمل و نقل، هزینه کارگری، هزینه خرید خاک پوششی نیز است. این موارد هر میزان که هزینه شود دوبرابر سود برای تولید کننده دارد. اگر در یک سالن 100متری حدود 6میلیون هزینه جاری شود، پس از پایان دوره 60روزه حدود 12میلیون سود دارد. اگر میزان سرمایه گذاری افزایش یابد سود هم بیشتر می‌شود، این یک قاعده کلی است. درصورتی که کار تولید افزایش یابد، یک‌سری هزینه‌ها سرشکن می‌شود و به همان نسبت درآمد افزایش پیدا می‌کند. اگر یک سالن داشته باشید، باید یک کارگر داشته باشید.

تسنیم: زمانی که کار خود را آغاز کردید چقدر سرمایه داشتید؟

 خواجوی راد: زمانی که من آغاز کردم حدود 10 سال پیش بود که حدود 1میلیون تومان داشتم، رفته رفته این سرمایه افزایش یافت و در حال حاضر چندین برابر آن میزان سرمایه و سود دارم.  ولی اگر کسی الآن بخواهد در این زمینه فعالیت خود را شروع کند با داشتن 30میلیون تومان آورده می‌تواند سود 2برابری به دست آورد و به‌صورت خودکفا فعالیت کند.  آموزش برای این شغل باید به‌صورت عملی باشد. فعالیت به‌صورت تئوری کفایت نمی‌کند. در بحث اقتصاد مقاومتی بسیج و بانک‌ها حمایت می‌کنند.

تسنیم: درباره فعالیت کاری خود بیشتر توضیح دهید.

خواجوی راد: حدود 2 سال است که  فعالیت تولیدی خود را انجام می‌دهم  که طی آن زمین‌های بدون استفاده را به مراکز تولید و پرورش قارچ خوراکی تبدیل کردم که این امر موجب ایجاد کارآفرینی و اشتغال‌زایی 30 نفر در این زمینه شده است. اعتقاد دارم با کوچکترین تغییرات در فضاهای بدون استفاده می‌توان سالن تولید قارچ ایجاد کرد. هم اکنون در چندین مراکز مربوط به سپاه و ارتش نیز تولید و پرورش قارچ را به‌صورت مشارکتی با این نهادها انجام می‌دهم. همچنین در حال حاضر 5 سالن فعال تولید قارچ و 2 سالن دیگر درحال راه‌اندازی دارم و یک کارخانه تولید قارچ نیز در بومهن دارم که به‌صورت مستقیم 15 نفر اشتغال‌زایی و به‌صورت غیرمستقیم 50 نفر دارای شغل هستند.



تسنیم: چرا نوع فعالیت شما موفقیت‌آمیز بوده است؟

 خواجوی راد: می‌توانیم علاوه بر اینکه قارچ را به‌صورت فله‌ای وارد بازار می‌کنیم با انجام یک‌سری عملیات نظیر آماده سازی برای تولید فرآورده‌های خانگی، خشک کردن و حتی فرآورده‌های صنعتی از قبیل تهیه پوره برای ترکیبات عصاره‌های غذایی، ارزش افزوده را بالا برده و در نهایت سوددهی و درآمد را افزایش دهیم، به‌طور مثال، زمانی که قارچ برداشت می‌شود، دو قسمت دارد که یک قسمت آن بازارپسند و سفید و بخشی از آن تیره‌تر و مورد پسند بازار نیست، می‌توانیم به‌جای اینکه به‌عنوان ضایعات دور بریزیم آن را به‌صورت پوره درست کرده و بعد وارد بازار کنیم.

تسنیم: حسن و مزایای پرورش قارچ نسبت به تولید دیگر محصولات کشاورزی در چیست؟

خواجوی راد: کار پرورش قارچ در مقایسه با دیگر انواع فعالیت‌های کشاورزی چندان وقت‌گیر و پرخطر نیست، به همین دلیل افراد می‌توانند در ابتدای شروع به فعالیت  این کار را به‌عنوان شغل دوم خود حساب کنند. از سوی دیگر پرورش قارچ خوراکی در ابعاد و اندازه‌های مختلف قابل اجرا است، در صورتی که توانایی انجام و ادامه این کار را در خود دیدند، می‌توانند کار خود را گسترش دهند.

تسنیم: توصیه شما به جوانان فارغ التحصیل کشاورزی چیست؟

خواجوی راد: جوانان و فارغ التحصیلان در رشته کشاورزی نباید منتظر استخدام و پشت میز نشینی باشند، بلکه باید با آموزش و پشتکار و توکل بر خدا در این عرصه فعالیت کنند و مطمئن باشند که در صورت کار و تلاش در رشته کشاورزی و خدمت به کشور نتایج مطلوبی به دست خواهند آورد.

 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 6
تعداد بازدید مطلب : 697
چهارشنبه 12 آبان 1395 :: 11:45

 

با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما و شرایط مناسب برای کشت و پرورش قارچ دکمه ای ، لازم دانستم تا نکاتی را برای افراد تازه کار تاکید نمایم ؛

نیمه دوم مهرماه که که هوا سردتر می شود ، شرایط برای کمپوست به سالن مناسب می باشد . ( واحد های تولیدی بزرگ و صنعتی با توجه به تجهیزات موجود در تمام فصول سال می توانند اقدام به کشت و پرورش نمایند )

  • سالن و تجهیزات را قبل از ورود کمپوست به خوبی تمیز نمایید
  • لوازم قابل شستشو را به خوبی بشویید و ضد عفونی نمایید
  • برای سالن حوضچه ضد عفونی در نظر بگیرید و از ورود افراد متفرقه به سالن جلوگیری نمایید
  • سالن را ضد عفونی کنید ( زمان استفاده از مواد ضد عفونی کننده موارد ایمنی را رعایت نمایید )
  • در فصل پاییز و با توجه به اینکه هوا هنوز خیلی سرد نیست ، نیازی به استفاده از هیتر و بخاری نمی باشد . نگران نباشید ، دمای کمپوست بعد از یک یا دو روز بالا خواهد رفت . البته در کنترل دما دقت کنید که خیلی بالا نرود چرا که برای پایین آوردن دما نیازمند روشن کردن کولر و در نتیجه ورود هوای تازه به سالن ، کم شدن دی اکسید کربن مورد نیاز رشد میسلیوم ها ، که در میزان محصول نهایی تاثیر منفی خواهد داشت ( در 24 روز اول نیازی به ورود هوای تازه به سالن نمی باشد )
  • در شرایط مساعد نیازی به بریدن پلاستیک روی کمپوست نمی باشد ، ولی در صورتی که دمای کمپوست قبل از ورود کمپوست به سالن خیلی بالا رفته بود ، پلاستیک روی کمپوست را بریده تا دمای کمپوست پایین بیاید . در صورت امکان تهویه انجام ندهید و رطوبت سالن را برای جلوگیری از خشک شدن کمپوست کنترل نمایید . پس از رسیدن دمای کمپوست به شرایط نرمال ( 26 - 24 درجه سانتی گراد ) روی کمپوست را با سفره یک بار مصرف یا روزنامه بپوشانید .
  • در صورت استفاده از سفره یک بار مصرف ، جهت خروج گرمای اضافی تولید شده داخل کمپوست ، روی سفره سوراخ های متعددی ایجاد نمایید . زمان استفاده از سفره یک بار مصرف ، نیازی به کنترل رطوبت در سالن نمی باشد ولی در صورتی که از روزنامه استفاده می کنید باید رطوبت سالن را کنترل نمایید . دقت داشته باشید که این موارد در شرایطی بود که دمای کمپوست قبل از ورود به سالن خیلی بالا رفته باشد و در شرایط مساعد تا قبل از خاک دهی نیاز به بریدن پلاستیک روی کمپوست نمی باشد .
  • برای کنترل دمای کمپوست ، دماسنج میله ای را داخل کمپوست فرو کنید تا دمای داخلی کمپوست قابل مشاهده باشد . ( 26 - 24 درجه سانتی گراد ) دمای قید شده دمای داخلی کمپوست می باشد نه دمای محیط .

از این پس نیاز به کنترل مداوم دمای کمپوست دارید ، هر چند ساعت یک بار به سالن سر کشی و شرایط را کنترل کنید .

سایر مراحل کشت همانند آموزش های قید شده در مطالب سایت می باشد .




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 28
تعداد بازدید مطلب : 1240
پنجشنبه 09 مهر 1394 :: 11:14
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
جهت دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



ادامه مطلب ...

نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 27
تعداد بازدید مطلب : 1593
دوشنبه 22 تير 1394 :: 22:28

 

در مرحله ای از دوره کشت قارچ دکمه ای ، روی کمپوست را باید با لایه ای از خاک پوششی پوشانید تا علاوه بر حفظ رطوبت کمپوست ( آبیاری روی خاک ، آبیاری مستقیم روی کمپوست باعث از بین رفتن میسلیوم ها خواهد شد ) تکیه گاهی برای رشد قارچ ها باشد .

ضخامت خاک پوششی نباید بیشتر از 3 تا 4 سانتی متر باشد ، همچنین زمان خاک دهی نباید به خاک پوششی فشار وارد کرد چرا که میسلیوم ها در خاک فشرده رشد نخواهند کرد .

مشکلاتی که در ضخامت زیاد خاک پوششی به وجود خواهد آمد بدین صورت می باشند :

1) افزایش دمای کمپوست و مشکلات ناشی از آن ( بیماری ها و ... )

2) مصرف بیهوده انرژی کمپوست جهت رسیدن میسلیوم ها به سطح خاک 

2) تشکیل پین ها در داخل خاک و بیرون آمدن قارچ ها به صورت کثیف و گل آلود

3) افزایش زمان دوره کشت ( میسلیوم ها زمان بیشتری برای رشد در خاک ضخیم صرف خواهند کرد )

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 43
تعداد بازدید مطلب : 1412
جمعه 12 تير 1394 :: 23:11

 

پس از چیدن قارچ ها و برای عرضه آن ها به بازار و همچنین تسهیل در فروش ، قارچ ها باید بسته بندی شوند .

در کل به دو صورت می توانید قارچ تازه را به بازار عرضه کنید ، یکی به صورت فله ای که با قرار دادن آن ها در سبد های پلاستیکی ( سبد های میوه ) و دیگری بسته بندی در ظروف مخصوص یا ظروف یک بار مصرف در وزن های 200 گرم ، 400 گرم ، 700 گرم و یک کیلویی .


 

برای عرضه قارچ فله ، سبد های تهیه شده را شستشو دهید و پس از خشک شدن در کف و کناره های آن روزنامه قرار دهید و قارچ ها را داخل آن بریزید ، سپس روی سبد را روزنامه بکشید و به فروشنده تحویل دهید .

دقت داشته باشید وزن سبد ها زیاد نشود تا به قارچ های کف سبد آسیب وارد نشود و تغییر شکل و رنگ ندهند .

انباشته کردن زیاد قارچ در یک سبد باعث فشار به قارچ های کف سبد و همچنین نرسیدن هوای سرد به آن ها و در نتیجه گرم شدن قارچ های کف سبد ، تغییر رنگ قارچ ها و باز شدن آن ها می شود . ( قارچ چیده شده تا چند ساعت بعد از چیدن در صورت قرار گرفتن در شرایط مناسب ( دما و رطوبت ) همچنان رشد می کند . ) 

در صورتی که قصد دارید محصول خود را به صورت بسته بندی به بازار عرضه کنید ، دقت کنید زمان بسته بندی به قارچ ها فشار وارد نکنید و از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید .

البته برای عرضه قارچ به صورت بسته بندی نیاز به مجوز بسته بندی از جهاد کشاورزی و بهداشت خواهیید داشت .


 

قبل از بسته بندی قارچ ها را از هم تفکیک کنید ( درجه 1 یا درجه 2 ) قارچ ها بزرگ را با سبد های فله به بازار عرضه کنید و قارچ های متوسط را بسته بندی کنید .

برای عرضه قارچ فله ای نیاز به تفکیک نیست و می توانید قارچ های ریز و درشت را در یک سبد قرار دهید .



 

بازار های هدف برای عرضه را سوپر مارکت ها ، فروشگاه های عرضه مواد پروتئینی ، بازار های روز و یا میدان های فروش میوه و تره بار در نظر بگیرید .

 

نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد 




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 41
تعداد بازدید مطلب : 1452
جمعه 05 تير 1394 :: 14:13
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
جهت دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 4 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 33
تعداد بازدید مطلب : 1271
پنجشنبه 04 تير 1394 :: 15:33

 

ادامه عکس ها در ادامه مطلب ...

 

نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید در حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد  




ادامه مطلب ...

نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 1600
سه شنبه 02 تير 1394 :: 11:58

 

 

برای جلوگیری از رشد غیر یکنواخت و خوشه ای قارچ و همچنین ارتباط بین میسلیوم هایی که به صورت متفرقه در سطح بستر رشد کرده اند عمل رافلینگ باید صورت گیرد .

هنگامی كه عمل رافلينگ انجام نگيرد و يا به درستی انجام نشود ، با اين وجود كه تعداد زيادی پين روی بستر (خاك پوششی) مشاهده می ‌شود ولی تعداد كمی از آن ‌ها بالغ و تبديل به قارچ می شوند .

اگر اين قضيه را پيگيری نماييد متوجه خواهيد شد كه توده‌ای از ميسليوم بر روی خاك وجود دارد ولی اين توده فقط در سطح خاك ديده می ‌شود و هيچ‌ گونه ارتباطی با ريسه های داخل خاك ندارد و در نتيجه مواد غذایی از دسترس آن ‌ها خارج می ‌شود .

اگر به آهستگی اين توده سفيد را از روي خاك برداريد متوجه خواهيد شد كه در زير آن (چند ميلی ‌متر) خاك سياه‌ رنگ و بی ‌هوازی است و در نتيجه ريسه يا ميسليوم قادر به نفوذ در اين ناحيه نيست .  

اين بدين دليل است كه هنگام پوشاندن بستر با خاك ، ذرات آن بسيار ريز و نرم بوده و در نتيجه‌ آبياری ، سطح خاك كاملاً فشرده ، متراكم و مانع از نفوذ هوا به داخل آن می ‌شود .

براي جلوگيری از اين مشكل و همچنین برای جلوگیری از رشد خوشه ای قارچ در نتیجه به هم فشرده بودن و رشد غیر یکنواخت میسلیوم ها عمل رافلينگ انجام مي‌گيرد .

 

جلسه دهم - رافلیگ در پرورش قارچ دکمه ای

 

نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد  




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 33
تعداد بازدید مطلب : 1352
پنجشنبه 28 خرداد 1394 :: 13:39
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
جهت دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 866
جمعه 22 خرداد 1394 :: 17:52

 

مفهوم اين عبارت ، استفاده از روش‌های مختلف جهت كنترل آفت‌های موجود در يك مزرعه قارچ است و مهم‌ترين مساله‌ای كه مطرح می شود اين است كه چه موقع استفاده از يك آفت‌كش ضرورت پيدا می كند ؟ چطور می توان با نظارت و مراقبت از هجوم آفات جلوگيری كرد ؟ در بحث مديريت جامع ، اهداف اقتصادی نقش بسيار زيادی دارند . بدين معنا كه استفاده از آفت‌كش‌ها ، زمانی مفيد است كه سود حاصل از استفاده آن‌ها بيشتر از هزينه‌های مصرف شده باشد .

تفاوت محصولات گل‌خانه‌ای با محصولات زراعی در اين است كه محيط در تمام فصول برای رشد و تكثير آفات فراهم است و وقفه‌ای در چرخه زندگی آن‌ها به وجود نمی آيد و در نتيجه دايماً خطرات ناشي از آفات ، محصولات گل‌خانه‌ای را تهديد مي‌كند . در كل راهكارهايی برای كنترل اين آفات وجود دارد كه می توان به صورت زير آنها را تقسيم‌بندی كرد :

پيش‌گيری :

روش‌های جلوگيری از ورود آفت‌ها به محيط پرورش قارچ از مهم‌ترين نكات به‌شمار می روند . عايق‌سازی ديوارها و ترك‌ها ، استفاده از فيلتر جهت جلوگيری از ورود حشرات ، ضدعفونی كردن وسايل ، كنترل ورود و خروج پرسنل ، نظافت محيط اطراف مزرعه شامل زباله ، نظافت چمن‌ ، باغچه و غيره از ديگر راه‌های پيشگيری به شمار می روند .

 ضدعفونی كردن سالن‌های پرورش :

قبل و بعد از برداشت در ابتدا و انتهای كشت بايد اطاق‌های كشت ضدعفونی شوند . Cook out كردن در خاتمه كار امری بسيار ضروری است .

 كنترل شيميايی :

مواد شيميايی كه براي از بين بردن و كنترل آفات به كار می روند پيوسته در حال تغيير هستند و پرورش‌دهندگان قارچ بايد با اين تغييرات خود را تطبيق دهند . در دهه 80 ميلادی بيشتر آفت‌كش‌ها داراي طيف وسيعی بودند ، در حالي‌كه در دهه 90 آفت‌كش‌ها اثر انتخابی داشتند و بر روي يك آفت خاص موثر بودند . درنتيجه استفاده‌كنندگان بايد تشخيص دهند كه چه نوع آفت‌كشی را برای از بين بردن چه آفتی به‌كار می گيرند .

 مقاومت نسبت به آفت‌كش‌ها :

مقاومت يك فرايند ژنتيكی است كه در پاسخ به مواد سمی در آفات ايجاد می شود . نكته‌ای كه كمتر مورد توجه قرار می گيرد اين موضوع است كه آفت‌ها به مرور زمان ، نسبت به مواد شيميايی مقاوم می شوند . اين قضيه در انسان و استفاده از آنتی بيوتيك‌ها نيز صادق است . هنگامی كه يك جمعيت از آفت‌ها در معرض مواد شيميايی قرار می گيرند اكثريت آن‌ها از بين می روند ولی بعضی راه‌هايی براي رفع اين مشكل پيدا می كنند ، مصون می مانند و تكثير آن‌ها منجر به ناكارآيی مواد شيميايی میشود .

 

آزمايش بر روی 500 گونه حشره نشان داده است كه حداقل يكی از آن‌ها نسبت به حشره‌كش‌ها از خود مقاومت نشان می دهد .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 41
تعداد بازدید مطلب : 876
دوشنبه 18 خرداد 1394 :: 17:20

 

یکی از بیماری های بسیار سمج در مزارع قارچ ، ‌بیماری تار عنکبوتی است . کپک عامل بیماری در عرض دو تا سه هفته می تواند از یک نقطه به یک عامل آلوده کننده خطرناک گسترش پیدا کند و متعاقب آن خسارت وارده بسیار بزرگ است و کنترل این بیماری به آسانی میسر نیست .

میسلیوم سفید مایل به خاکستری بیماری تار عنکبوتی به سرعت رشد می کند و روی پین و پایه و سپس تمام قارچ را می پوشاند و باعث تغییر رنگ قارچ به قهوه ای و فساد آن می شود . با گذشت زمان میسلیوم تار عنکبوتی پیر تغییر رنگ داده و اغلب به زرد و سپس رنگ مایل به قرمز دیده می شود . بیماری از طریق اسپور و بخش هایی از میسلیوم منتشر و پراکنده می شود . اسپورها و قطعات میسلیوم از طریق چاقو قارچ چین ،‌ ظروف و غیره منتقل و منتشر می شود .

 


 رعایت اصول بهداشتی و تشخیص به موقع به محض رویت اولین نشانه ها از نکات بسیار مهم می باشد .

  نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 1863
چهارشنبه 13 خرداد 1394 :: 18:19
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
جهت دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 30
تعداد بازدید مطلب : 895
شنبه 02 خرداد 1394 :: 12:36

 

عکس بیشتر در ادامه مطلب 




ادامه مطلب ...

نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 751
سه شنبه 22 ارديبهشت 1394 :: 10:51
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 1 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 33
تعداد بازدید مطلب : 984
جمعه 11 ارديبهشت 1394 :: 12:13

 

در این بیماری اسپروفور قارچ حالت غیر عادی پیدا می کند . تیغه ها کوچک شده و روی سطح کلاهک قارچ تشکیل می شوند و یا در حین تغییر شکل دادن حالت باز ، مثل تاج خروس پیدا می کند . این قبیل اسپوروفور ها را (Morchelloid ) می گویند .

 

راه های شیوع : 

این بیماری عمدتا در اثر دود حاصل از سوزاندن روغن و ذغال در اطراف سالن ها به وجود می آید . چنانچه کلاهک قارچ در مراحل اولیه تشکیل در معرض بخار یا گازهای ناشی از مصرف قارچ کش ها ، حشره کش ها یا گاز های ضد عفونی کننده قرار گیرد نیز دچار تغییر شکل خواهد شد . زیرا این مواد سبب اختلال در رشد کلاهک و تیغه ها می شوند .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب : آفات و بیماری های قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 34
تعداد بازدید مطلب : 746
پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394 :: 17:38

 

شايع ترين آن بيماري لافرانس مي باشد . گونه A.bisporus   مورد حمله یک نوع بیماری ویروسی بنام Die-back  قرار می گیرد . علائم این بیماری اولین بار توسط دکتر J.w.sinden  در سال 1948 در فارم برادران Lafrance  در آمریکا گزارش شد و از آن پس این بیماری بنام لافرانس معروف گردید .

راه انتشار :

اسپورهاي قارچ ، جريان هوا ، مگس ها ، عدم رعايت مسائل بهداشتي

علائم :

ظهور اندام باردهي با تأخير مواجه و اندام باردهي قارچ داراي كلاهك كوچك و پايه طويل هستند و مناطقي از بستر كشت كاملاً عاري از ميسيليوم مي باشند كه در اين مناطق اندام باردهي به وجود نمي آيد .

پيشگيري : رعايت مسائل بهداشتي ، حذف مگس ها ، ضد عفوني محيط كشت .

 البته گفتنی است بهترین روش پیشگیری و کنترل این بیماری انجام پاستوریزاسیون کمپوست قبل از تخلیه( kooking out  ) به مدت 12 ساعت در 70 درجه سانتی گراد در پایان دوره کشت می باشد

صنعت جهانی قارچ به علت ارتباطات بین المللی در تهیه مواد لازم (اسپان و کمپوست متمرکز) طبیعت تک کاشت وانبوه این محصول دائما توسط بیماری های جدید که بسرعت گسترش می یابند تهدید می شود . بعنوان مثال در دهه ١٩٩٠ صنعت قارچ یک پاندمی را با کپک تریکودرما تجربه کرد که از ایرلند شروع شده بود و به بسیاری از کشورهای تولید کننده قارچ گسترش یافت .
در سال ١٩٩٦ یک بیماری شبه ویروس در چندین مزرعه قارچ در بریتانیا اتفاق افتاد . این بیماری صنعت قارچ انگلستان را در سالهای ٢۰۰۰ و ٢٠٠١ بصورت جدی تحت تاثیر قرارداد و تا ایرلند و هلند و چندین کشور دیگر پرورش دهنده قارچ گسترش یافت . بطوریکه تنها در سال ٢۰۰٣ صنعت قارچ انگلستان را بالغ بر ۵٠ میلیون یورو که ناشی از کاهش شدید محصول و کیفیت آن و همچنین تعطیلی مزارع بود متضرر کرد
تحقیقات آن زمان روی ویروس لافرانس متمرکز شد در حالیکه تست های تشخیصی موجود این ویروس را شناسایی نکردند . این مشکل مجهول شروع به گسترش کرد تا اینکه سرانجام تست های ویروسی یک ار ان ای دارای دو باند را dsRNA که قبلا در قارچ ها دیده نشده بود شناسایی کردند . این ویروس را به علت ماهیت مشکوک آن ویروس ایکس X نام گذاری کردند .
اغلب ویروس ها در یک پوشش غلاف مانند قرار دارند که این خاصیت باعث آسیب پذیری آنها می شود ولی ویروس X فاقد غلاف است . این ویروس در تصاویر میکروسکوپ الکترونی حالت لایه ای حلزونی را نشان میدهد و اینطور به نظر می رسد که چندین ویروس بهم چسبیده اند
ویروس ایکس کمپلکسی از حداقل ۵ ویروس مجزاست که عملکرد مرتبطی با یکدیگر دارند
خانم هلن گورگن Helen Grogan و ریچارد گیز Richard Gaze  روشی را برای شناسایی ویروس X بکار گرفتند که بر مبنای ردیابی RNA ویروس در عصاره قارچ بوسیله تکنیک های الکتروفورز و PCR است . در این روش RNA ویروس روی ژل قرار می گیرد و توسط جریان الکتریکی با ولتاژ پایین به حرکت در می آید و در نهایت ایجاد باند بخصوصی می کند . تجربه نشان داد که هرچه شدت آسیب قارچ بیشتر باشد تعداد باندهای بیشتری تشکیل میشود که دلیل این موضوع مشخص نیست .
تحقیقات نشان داده است که ویروس ایکس به هر دو شکل عمودی ( بوسیله انتشار اسپورها) و افقی ( از طریق قطعات میسلیوم)  قابل انتقال است . میزان انتقال افقی معمولا بسیار بالا و ١٠٠٪ است در حالی که میزان انتقال عمودی بسیار متغیر و بین ٣۰ تا ١٠٠٪ میتواند باشد

علائم بیماری :
ویروس X ممکن است در محیط بصورت نهفته باقی بماند و طی چند دوره محصول دهی نشانه هایی ایجاد نکند و یک دفعه ظاهر شود و عوارض شدیدی بهمراه داشته باشد.
یافته ها حاکی از این است که نشانه های این ناهنجاری بطور کلی متنوع است . نشانه قابل توجه و اولیه وجود مناطق خالی از قارچ در بستر است بهمین علت در ابتدا این بیماری را Patch Disease بمعنی بیماری وصله ای نام گذاری کردند ولی این نام با توجه به اینکه علائم اولیه ممکن است کاملا متفاوت ظاهر شوند گمراه کننده است . در این حالت مناطق خالی از قارچ که در حاشیه ها ی آن تعداد زیادی اسپوروفور دیده می شود

در برخی مواقع رشد قارچ در مناطق خالی patch صورت می گیرد ولی بسیار کند تر از مناطق دیگر و یک منظره تپه و گودال را در توده رشد قارچ نمایان می سازد .
علاوه بر این نشانه دیگری وجود دارد که شامل تغییر رنگ Discoloration در گروهی از قارچ ها در بستر است که در این حالت کلاهک قارچ قهوه ای میشود ولی این حالت ممکن است همیشه دیده نشود
یک نشانه کاملا متفاوت باز شدن کلاهک قارچ قبل از بالغ شدن است premature cap opening این امر در بعضی مواقع به علت شکل گیری ناقص کلاهک روی می دهد . در بعضی مواقع آسیب های مورفولوژیکی بقدری شدید است که باعث میشود کلاهک قارچ تشکیل نشود .
نشانه های دیگری که از مزارع مختلف گزارش شده شامل : عدم توانایی رشد میسلیوم ، کوتولگی قارچ ، دوکی شدن قارچ ، عدم وجود یا دفرمه شدن گیل ها .

 

 


پیشگیری و کنترل :
برای اعمال موثر ترین کنترل و شیوه های پیشگیری ضروری است که جدید ترین ، قوی ترین و دقیق ترین داده داده های علمی در باره بیماری های ویروسی را در اختیار داشته باشیم . تامین این هدف نیازمند سرمایه گذاری مستمر در جنبه های مختلف از جمله تشخیص بیماری ، تعیین و توصیف ویروس های مربوطه می باشد . همچنین ضروری است تکنیک های ارزان ، سریع و دقیقی را برای تشخیص و تعیین ویروس ها دراختیارداشت . کسب این نوع اطلاعات برای موارد ذیل ضروری است  :
1) تشخیص سریع بیماری
2) شناخت مراکز واقعی و احتمالی انتشار آلودگی 

 3) دستیابی به تحلیل ریسک در مقابل خطر واقعی 
4) اقدامات کنترلی متمرکز
پس از شناسایی اولین موارد ابتلا ، باید محدودیت هایی بر تمام خط تولید و جابجایی ها صورت گیرد و قبل از بروز بیماری سایر محل های احتمال پراکندگی بیماری را مورد ارزیابی قرار داد
برای کشف و تایید موارد آلودگی ، ساز و کارهایی تعبیه شود که برای طراحی آن نیاز به آموزش و اطلاع رسانی از محل بروز بیماری یا محل وجود خطر می باشد .
بایستی به سرعت و دقت اطلاعات مربوط به محل بروز بیماری و وجود خطر به عوامل ذیربط در صنعت تولید قارچ رسانده شود . ضروری ا ست کلیه پرسنل اهمیت مفهوم" امنیت زیستی" هنگام بروز بیماری را درک کنند و بیماری را بدون فوت وقت به مسئولین مربوطه گزارش نمایند .

شیوع بیماری از محل ابتلاء اولیه می تواند تنها با یک ذره آلوده که از طریق هوا به سالن های مجاور می رسد گسترش یابد . در شیوع بیماری اخیر ثابت شده است که گرد و خاک محیط های آلوده که از طریق هوا ، کارکنان ، وسایل نقلیه و تجهیزات انتشار می یابند می تواند از جمله عوامل مهم گسترش آلودگی باشد . ضد عفونی دقیق وسایل نقلیه قبل از جابجایی محصول ، زباله یا تجهیزات به نقاط دیگر از جمله مهمترین عوامل کنترل انتشار آلودگی است .

 
اقدامات اختصاصی :
پاستوریزه کردن سالن ها پس از برداشت محصول در دمای ۷٠ درجه به مدت ١۲ساعت
اطمینان از سلامت مواد اولیه مخصوصا کمپوست حاوی بذر ضروری می باشد .
استفاده از فیلترهای HEPA در دریچه های ورودی و خروجی هوا  .
برداشت به دقت محصولات قبل از باز شدن کلاهک و انتشار اسپورها در محیط   .
استفاده از نمک یا مواد ضدعفونی کننده در محل های ورودی .

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 31
تعداد بازدید مطلب : 636
چهارشنبه 09 ارديبهشت 1394 :: 10:24
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ،دکمه تایید را کلیک کنید.
برای دریافت رمز با ما در تماس باشید khanevademushroom@gmail.com



نوع مطلب : آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای ،
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 2 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 33
تعداد بازدید مطلب : 1707
سه شنبه 08 ارديبهشت 1394 :: 12:43

خاک پوششی با توجه به نقش مهمی که در پرورش قارچ دکمه ای دارد باید از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و دارای ویژگی های زیر باشد :

  • باید در نگه داری آب از ظرفیت بالایی برخوردار باشد تا موقع آبیاری ، آب مورد نیاز بستر را جذب و از نفوذ آن به لایه های زیرین و از بین رفتن آن جلوگیری کرده و رطوبت لازم برای تشکیل اندام باردهی را تامین کند 
  • از نظر PH خنثی یا کمی قلیایی باشد .
  • فاقد هر گونه آلودگی قارچی ، باکتریایی ، تخم و لارو حشرات و مواد آلی کاملا نپوسیده باشد .
  • بافت آن زیاد سنگین نباشد تا تبادلات گازی و نفوذ هوا در آن به راحتی صورت گیرد . اگر بافت خاک پوششی سنگین باشد یا سطح آن سله ببندد ، از رسیدن اکسیژن لازم به بخش رویشی و نفوذ رطوبت لازم به خاک پوششی جلوگیری کرده و محصول به شدت کاهش می یابد .

 

 

موفقیت در تولید قارچ ، ارتباط اساسی با خاک پوششی داشته و کیفیت و کمیت محصول ارتباط مستقیم با کیفیت و نحوه استفاده خاک پوششی دارد .

موادی که می توانند به عنوان خاک پوششی استفاده شوند :

خاک پوششی نقش چندانی در تغذیه قارچ نداشته ، لذا کیفیت و خصوصیات فیزیکی آن بر جنبه های غذایی آن برتری دارد .

در کشورهای اروپایی از مخلوط پیت و آهک به عنوان خاک پوششی استاندارد استفاده می شود و در بعضی مناطق که خاک پیت در اختیار ندارند برای پوشاندن بستر از خاک مزرعه استفاده می کنند .

مخلوطی از خاک سیلت لوم و خاک هوموس به نسبت یک به یک می تواند به عنوان یک خاک پوششی مناسب مورد استفاده قارچ کاران قرار گیرد .

در واحد های بزرگ از مخلوط سیلت لوم و بقایای کمپوست مصرف شده که کاملا پوسیده شده باشد ،

خاک پوششی تهیه می کنند . برای این منظور بقایای کمپوست مصرفی که حداقل یک سال در معرض هوا قرار داشته را ، خرد خرد و الک کرده و با خاک مخلوط و مورد استفاده قرار می دهند .

حدود 20 تا 40 درصد خاک رس لوم باعث افزایش کیفی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک پوششی می شود . هر چند این خاک ، نسبت به پیت از کیفیت پایین تری برخوردار می باشد .

PH مناسب برای خاک پوششی حدود 8 می باشد . اگر خاک پوششی تهیه شده PH اسیدی داشته باشد ، به آن مقداری سنگ گچ اضافه می کنند و خاک پوششی مناسب در صورتی که یک تا دو هفته پس از آماده شدن در محل مخصوص نگه داری شود ، PH آن معمولا تا 7/5 کاهش می یابد .

در صورت در دسترس نبودن خاک پیت ، استفاده از فرمول های زیر برای تهیه خاک پوششی ( غیر پیت ) مناسب می باشد :

1)     خاک رسی لوم + کود گاوی کاملا پوسیده به نسبت یک به یک

2)     خاک رسی لوم + کود گاوی کاملا پوسیده + کمپوست مصرف شده و حداقل دو سال مانده

3)     پرلیت + کمپوست مصرف شده + خاک رسی لوم ( خاک باغ ) به نسبت یک به دو به دو

4)     کمپوست مصرف شده + خاک رسی لوم به نسبت یک به چهار

5)     ورمیکولایت + کمپوست مصرف شده + خاک باغ به نسبت های یک به دو به دو

پیش از تهیه خاک پوششی ، مواد مورد استفاده باید کاملا خرد و الک شوند به صورتی که ذرات آن از یک سانتی متر تجاوز نکند . در ضمن خاک پوششی نباید زیاد نرم و حالت پودری داشته باشد .

 

در صورتی که از خاک باغی در تهیه خاک پوششی استفاده شود ، باید توجه داشت که خاک از لایه سطحی مزرعه که محل فعالیت میکرو ارگانیسم های زیادی می باشد ، برداشته نشود ، بلکه از لایه های تحتانی زمین ( عمق 30 سانتی متر به پایین ) برداشته شود . 

 

 نظر یا پرسش خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا حد امکان به آن ها پاسخ داده خواهد شد




نوع مطلب :
برچسب ها :

امتیاز : :: نتیجه : 4 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 37
تعداد بازدید مطلب : 6615
جمعه 04 ارديبهشت 1394 :: 18:6
( کل صفحات : 3 ) صفحه شماره 1 2 3 صفحه بعد


موضوعات
  • آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای
  • آفات و بیماری های قارچ دکمه ای
  • آبیاری در پرورش قارچ دکمه ای
آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 55
  • کل نظرات ارسالی : 202
  • تعداد کل کاربران : 64
  • بازدید امروز : 86
  • بازدید دیروز : 87
  • بازدید هفته : 86
  • بازدید این ماه : 1,652
  • بازدید سال : 16,087
  • بازدید کل : 332,350
امکانات جانبی
کلیه حقوق این سایت محفوظ است و هرگونه کپی برداری از محتوای سایت ممنوع می باشد